ΟΡΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ


ΟΡΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ

1. Αποδεκτές Άδειες Οδήγησης (Ανανεωμένο για το 2018)

Για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων θα θέλαμε να εστιάσουμε την προσοχή σας στη νέα νομοθεσία (ημέρα.

Κατηγορία: Ευρώ €

500.00€ για τις κατηγορίες: C / D (Εξαιρείται η D2) / E

700.00€ για τις κατηγορίες: D2, F-DIESEL, F2-DIESEL, G, G1

900.00€ για τις κατηγορίες: F1-DIESEL / F4-DIESEL / G2-DIESEL

8. Πλήρη ασφάλεια F.D.W. (Full Damage Waiver)

Για ενοικιάσεις λιγότερες από 15 μέρες διάρκεια δεν είμαστε σε θέση να παρέχουμε F.D.W. (00,00€ απαλλαγή).

Για ενοικιάσεις  που υπερβαίνουν τις 15 μέρες, η Πλήρη Απαλλαγή Ζημιών παρέχεται με ένα επιπλέον ημερήσιο κόστος (το οποίο εξαρτάται από την κατηγορία και την διάρκεια της ενοικίασης). Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, τα ελαστικά και το κάτω μέρος του αυτοκινήτου δεν καλύπτονται.

9. Εξαιρέσεις στην C.D.W. & F.D.W.

Η Athens Airport Car Rentals δεν είναι υπεύθυνη για τα παρακάτω και αναλόγως την περίπτωση υπόχρεος να πληρώσει είναι ο πελάτης:

  • Απώλεια ή κλοπή προσωπικών αντικειμένων από το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.
  • Υπερβολική βρωμιά στο εξωτερίκο ή το εσωτερικό του αυτοκινήτου.
  • Λάθος κατά την προμήθεια καυσίμου (λάθος τύπος καύσιμου).
  • Έξοδα μεταφοράς με πλοίο που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας ζημιάς ή ατυχήματος τα οποία προκλήθηκαν από τον πελάτη.

Οποιαδήποτε ζημιά στα λάστιχα, ζάντες ή το κάτω μέρος του αυτοκινήτου δεν καλύπτονται από καμία ασφαλιστική και είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη του πελάτη.

Έξοδα ρυμούλκησης δεν καλύπτονται από καμία ασφάλεια.

Η AACR σε κάθε περίπτωση, δεν είναι υποχρεωμένη να αντικαταστήσει ένα σκασμένο ελαστικό ή ζημιές σε συσκευές αναπαραγωγής ήχου (ράδιο, CD/MP 3 player κτλ).

Η Athens Airport Car Rentals δεν θα επιστρέψει κανένα κόστος από τηλέφωνο, ταξί ή ξενοδοχείο.

Η Athens Airport Car Rentals δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιονδήποτε ο οποίος οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ/ναρκωτικών ουσιών,  προκαλεί ηθελημένη ζημιά, οδηγεί εκτός δρόμου, οδηγεί χωρίς προσοχή και προκαλεί ζημιές από αμέλεια και παραβίαση του ΚΟΚ.

Οποιοδήποτε μη δηλωμένο ατύχημα ή ζημιά στο όχημα μπορεί να ερμηνευτεί ως αμέλεια. (Για παράδειγμα ανεφοδιασμός του αυτοκινήτου με λάθος τύπο καυσίμου) Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρεωθεί ο πελάτης.

Ο πελάτης θα δέχεται άμεση ευθύνη όσον αφορά τις εν λόγω αξιώσεις.
 

 * Ζημιές στις κλειδαριές, στον ανεμοθώρακα / παρμπρίζ και στα παράθυρα του αυτοκινήτου καλύπτονται μόνο σε περίπτωση που έχετε επιλέξει την πλήρη ασφάλεια F.D.W.

 **α. Η εκμισθώτρια παρέχει στον Μισθωτή και σε κάθε πρόσθετο οδηγό, ασφαλιστική κάλυψη από ασφαλιστικές εταιρίες της επιλογής της για θάνατο ή σωματικές βλάβες τρίτων προσώπων επιβαινόντων ή μη στο Αυτοκίνητο (εξαιρείται ο οδηγός του Αυτοκινήτου) μέχρι το ποσό των € 1.200.000,00 συνολικά κατ’ ανώτατο όριο, για δε υλικές ζημιές τρίτων εξαιρουμένου του αυτοκινήτου της εκμισθώτριας μέχρι συνολικού ποσού € 1.200.000,00 κατ’ ανώτατο όριο, με την προϋπόθεση ότι δεν παρέβησαν κανέναν απολύτως όρο του παρόντος συμφωνητικού.

β. Η εκμισθώτρια παρέχει ασφαλιστική κάλυψη έναντι τρίτων μόνο στα πρόσωπα εκείνα που με την άδειά της χρησιμοποιούν το Αυτοκίνητο, με ασφαλιστήριο συμβόλαιο, που οι όροι του είναι διαθέσιμοι προς έλεγχο. γ. Οι αποσκευές δεν καλύπτονται ασφαλιστικός και ο Μισθωτής ευθύνεται για τυχόν απώλεια ή φθορά αντικειμένων που αποτελούν ιδιοκτησία του ή μη. Η εκμισθώτρια δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια, φθορά, κ.λ.π. αυτών κατά τη μίσθωση ή μετά την επιστροφή του Αυτοκινήτου στην
εκμισθώτρια.

10. Ασφάλεια Κλοπής και Πυρός

Αυτή η ασφάλεια συμπεριλαμβάνεται στις τιμές μας και μειώνει την ευθύνη του οδηγού σε περίπτωση ολικής κλοπής ή φωτιάς (500,00 € μέχρι 1200,00 € ανάλογα με την κατηγορία του αυτοκινήτου). Σε περίπτωση ολικής κλοπής ή φωτιάς, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας και την αστυνομία και να αναφέρετε το περιστατικό. Αμέσως υποβάλλετε ένα αντίγραφο από τη δήλωση της αστυνομίας, το μισθωτήριο συμβόλαιο και το κλειδί του αυτοκινήτου στο γραφείο.  Η Ασφάλεια κλοπής δεν εφαρμόζεται πέρα από την συμφωνημένη ημερομηνία ενοικίασης και σε περίπτωση απροσεξίας του οδηγού.

11. Φόροι

ΦΠΑ 24% συμπεριλαμβάνεται στις τιμές μας.

12. Οδήγηση εκτός ελληνικών συνόρων

Δυστυχώς δεν επιτρέπεται να διασχίσετε τα Ελληνικά Σύνορα οδηγώντας όχημα της AACR.

13. Επιβίβαση σε πλοία

Οι προσφορές μας περιλαμβάνουν δωρεάν και προ-εγκριμένη άδεια μεταφοράς με καράβι για όλα τα Ελληνικά νησιά. Επίσης περιλαμβάνεται και η Ασφάλεια Πλοίου.

14. Υπηρεσία παράδοσης / παραλαβής από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Η χρέωση για παράδοση / παραλαβή στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών συμπεριλαμβάνεται στις τιμές μας.

15. Επιπλέον οδηγοί

Οι προσφορές μας περιλαμβάνουν επιπλέον οδηγούς αρκεί να κατέχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να είναι πάνω από 23 ετών.

16. Πολιτική ακύρωσης

Το ποσό της προκαταβολής θα επιστραφεί πλήρως σε περίπτωση που η ακύρωση θα είναι 7 έως 15 μέρες (ανάλογα με την συμφωνημένη κράτηση) πριν την προγραμματισμένη άφιξη. Σε περίπτωση που δεν ισχύει αυτό, το ποσό δεν επιστρέφεται.

 *Η προκαταβολή δεν θα επιστραφεί σε περίπτωση που ο πελάτης δεν φέρει τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αναφέρονται στους όρους ενοικίασης και τις συχνές ερωτήσεις

17. GPS System

Οι Πλοηγοί (GPS) που παρέχει η AACR φέρουν την υπογραφή της Tom Tom και της MLS.

Η Tom Tom και η MLS είναι οι πρωτοπόρες εταιρίες στην Ελλάδα όσων αφορά συστήματα GPS και τεχνολογικά αξεσουάρ. Επίσης, όλες μας οι μονάδες έχουν τους τελευταίους χάρτες που παρέχονται από τις ιστοσελίδες τους και ενημερωμένη Multi-Language firmware έκδοση.

Παρόλα αυτά, οποιαδήποτε δυσλειτουργία που μπόρει να συμβεί είναι εκτός ελέγχου της AACR, δυσλειτουργίες όπως: ασθενής συνδεσιμότητα, έλλειψη συγχρονισμού με τους δορυφόρους, “νέες οδηγίες δρόμου δεν έχουν ενημερωθεί” ή καθυστέρηση στον εντοπισμό της ακριβής θέσης του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο, τα οποία μπορεί να ευθύνονται κακιάς ποιότητας σύνδεση μεταξύ του δορυφόρου και του λήπτη (συσκευής GPS).

Πρέπει να είναι επίσης κατανοητό πως οι συσκευές GPS δεν είναι πλοηγοί απολύτου εμπιστοσύνης για την κατεύθυνση από τους ασφαλέστερους δρόμους στην Ελλάδα.

18. Αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας

Σε περίπτωση που αφαιρεθούν οι πινακίδες από το όχημα εξαιτίας παράνομης στάθμευσης, παρκαρίσματος ή οποιασδήποτε ενέργειας κατά του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τις ημέρες κατά τις οποίες το όχημα θα παραμείνει σε αδράνεια.

19. Όροι χρήσης

Ο Μισθωτής υποχρεούται να προσέχει το Αυτοκίνητο, να το διατηρεί σε καλή κατάσταση, να ελέγχει την μηχανική του κατάσταση, την στάθμη των λαδιών και του νερού, τα ελαστικά κ.λ.π. και γενικά την ασφάλεια της κίνησης του . Οποιαδήποτε επισκευή του Αυτοκινήτου από τον Μισθωτή ή άλλον τρίτον απαγορεύεται χωρίς προηγούμενη έγκριση της εκμισθώτριας. Το Αυτοκίνητο απαγορεύεται να εξέλθει από την Ελλάδα. Το Αυτοκίνητο απαγορεύεται να χρησιμοποιείται :

α. Για να μεταφέρει πρόσωπα ή πράγματα έναντι κομίστρου.

β. Για να ρυμουλκεί ή σύρει αυτοκίνητα ή άλλα αντικείμενα.

γ. Για να συμμετέχει ή ακολουθεί οποιουσδήποτε αγώνες ταχύτητας,

δ. Για υπεκμίσθωση σε τρίτους,

ε. Για σκοπούς που αντίκεινται στους Ελληνικούς Νόμους,

στ. Εάν ο Μισθωτής ή ο πρόσθετος οδηγός του Αυτοκινήτου είναι υπό την επήρεια οινοπνεύματος, παραισθησιογόνων, ναρκωτικών, βαρβιτουρικών ή οποιασδήποτε άλλης ουσίας.

ζ. Κατά παράβαση οποιωνδήποτε τελωνειακών, τροχαίων ή άλλων κανονισμών και ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

η. Από οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο, πλην του Μισθωτή και κάθε πρόσθετου οδηγού, για τον οποίο έχει αποδεχθεί ο Μισθωτής την ημερήσια χρέωση για πρόσθετους οδηγούς, όπως αυτή προσδιορίζεται από τον επίσημο τιμοκατάλογο της εκμισθώτριας.

θ. Για να μεταφέρει ή μετακινεί βαριές αποσκευές, εύφλεκτα υλικά, ρυπαρά ή δύσοσμα αντικείμενα, ναρκωτικά, κ.λ.π.

ι. Για την διενέργεια παρανόμων μεταφορών προσώπων ημεδαπών ή αλλοδαπών ή την τέλεση παρανόμων πράξεων.