1. Χρειάζομαι Διεθνή Άδεια Οδήγησης;

Αποδεκτές άδειες οδήγησης (οι οποίες είναι σε ισχύ το λιγότερο για ένα έτος) σύμφωνα με τον υπάρχοντα νόμο στην Ελλάδα:
• Ευρωπαϊκά (Για τις χώρες που ανήκουν στην Ευρώπη),Ηνωμένες Πολιτείες,Αυστραλία και Καναδά
• Άδειες οδήγησης που έχουν εκδοθεί σε χώρα η οποία εμπεριέχεται στην συνθήκη της Γενεύης.
Σε περίπτωση που η εθνική άδεια οδήγησης (η οποία είναι σε ισχύ το λιγότερο για ένα έτος) δεν πληροί τις παραπάνω προδιαγραφές, διεθνής άδεια οδήγησης είναι απαραίτητη η οποία είναι σε ισχύ για τουλάχιστον μια Εξαιρέσεις στην C.D.W. και F.D.W.

Χρεώσεις για οποιαδήποτε ζημιά στα μέρη που αναγράφονται παρακάτω γίνονται απευθείας από τον πελάτη. Τα πιο σημαντικά είναι τα ακόλουθα: κεραία, δίσκος, ζημιά στην κλειδαριά, απώλεια ή ζημιά στο κλειδί, υαλοκαθαριστήρες, εσωτερικό του αυτοκινήτου,  εφεδρικό κλειδί , γρύλος αυτοκινήτου,

Ζάντα ή τάσι, φώτα, καπάκι ντεπόζιτου, ζημιά στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου, ζημιά στην οροφή, ζημιά που προκλήθηκε από σχάρα οροφής και οποιαδήποτε αποσκευή πάνω της, υπερβολική βρωμιά, προσωπικά αντικείμενα, ζημιά από αμέλεια, ζημιά από λάθος καύσιμο, ζημιά στο βρεφικό ή παιδικό κάθισμα, απώλεια ρεύματος λόγω ξεχασμένων ανοιχτών ηλεκτρικών συσκευών, απώλεια εγγράφων αυτοκινήτου, απώλεια πινακίδας κυκλοφορίας.

Η AACR σε κάθε περίπτωση, δεν είναι υποχρεωμένη να αντικαταστήσει ένα σκασμένο ελαστικό ή ζημιές σε συσκευές αναπαραγωγής ήχου (ράδιο, CD/MP 3 player κτλ).

Έξοδα ρυμούλκησης δεν καλύπτονται από καμία ασφάλεια.

Η Athens Airport Car Rental δεν θα επιστρέψει κανένα κόστος από τηλέφωνο, ταξί ή ξενοδοχείο.

Η Athens Airport Car Rental δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιονδήποτε ο οποίος οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ/ναρκωτικών ουσιών,  προκαλεί ηθελημένη ζημιά, οδηγεί εκτός δρόμου, οδηγεί χωρίς προσοχή και προκαλεί ζημιές από αμέλεια και παραβίαση του ΚΟΚ.

Αποζημίωση λόγω απώλειας ή αναγκαστικής στάθμευσης του οχήματος εξαιτίας ζημιάς ή ατυχήματος τα οποία προκλήθηκαν από τον πελάτη.

Ο πελάτης θα δέχεται άμεση ευθύνη όσον αφορά τις εν λόγω αξιώσεις.

Οποιοδήποτε μη δηλωμένο ατύχημα ή ζημιά στο όχημα μπορεί να ερμηνευτεί ως αμέλεια. (Για παράδειγμα ανεφοδιασμός του αυτοκινήτου με λάθος τύπο καυσίμου) Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρεωθεί ο πελάτης.

4. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μειώσω ή να εξαλείψω το Ποσό Απαλλαγής σε μηδέν; (F.D.W. Full Damage Waiver -  Πλήρη Απαλλαγή Ζημιών)

Για ενοικιάσεις λιγότερες από 7 μέρες διάρκεια δεν είμαστε σε θέση να παρέχουμε F.D.W. (00,00€ απαλλαγή).

Για ενοικιάσεις  που υπερβαίνουν τις 7 μέρες, η Πλήρη Απαλλαγή Ζημιών παρέχεται με ένα επιπλέον ημερήσιο κόστος (το οποίο εξαρτάται η κατηγορία και τη διάρκεια της ενοικίασης). Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, τα ελαστικά και το κάτω μέρος του αυτοκινήτου δεν καλύπτονται.

5. Τι είναι η Ασφάλεια Κλοπής και Πυρός;

Αυτή η ασφάλεια μειώνει την ευθύνη του οδηγού σε περίπτωση ολικής κλοπής ή φωτιάς (800.00 μέχρι 2,000.00 € ανάλογα με την κατηγορία του αυτοκινήτου). Σε περίπτωση ολικής κλοπής ή φωτιάς, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας και την αστυνομία και να αναφέρετε το περιστατικό. Αμέσως υποβάλλετε ένα αντίγραφο από τη δήλωση της αστυνομίας, το μισθωτήριο συμβόλαιο και το κλειδί του αυτοκινήτου στο γραφείο.  Η Ασφάλεια κλοπής δεν εφαρμόζεται πέρα από την συμφωνημένη ημερομηνία ενοικίασης.

6. Ποια είναι η πολιτική καυσίμων στην AACR;

Η πολιτική μας σχετικά με τα καύσιμα, είναι να επιστρέψει το όχημα με την ίδια ποσότητα καυσίμων που παραδόθηκε. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης του αυτοκινήτου η στάθμη θα σημειωθεί στο μισθωτήριο συμβόλαιο. Κατά την επιστροφή του αυτοκινήτου και σε περίπτωση που το όχημα επιστραφεί με χαμηλότερο επίπεδο καυσίμου, το κόστος αυτό θα πρέπει να καταβληθεί από τον πελάτη. Η εταιρία μας δεν χρεώνει κάποιο επιπλέον κόστος ανεφοδιασμού αλλά με την μέση τιμή καυσίμου τη δεδομένη περίοδο, το ελάχιστο ποσό ανέρχεται στα 20 ευρώ.  Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων αν το όχημα επιστρέψει με περισσότερο καύσιμο από αυτό που παραδόθηκε.

7. Μπορώ να μεταφέρω το αμάξι σε νησί κατά τη διάρκεια της ενοικίασης χωρίς επιπλέον χρέωση;

Οι προσφορές μας περιλαμβάνουν Δωρεάν και προ-εγκριμένη άδεια μεταφοράς με καράβι για όλα τα Ελληνικά νησιά. Επίσης περιλαμβάνεται και η Ασφάλεια Πλοίου.

8. Μπορώ να διασχίσω τα Ελληνικά Σύνορα;

Δυστυχώς δεν επιτρέπεται να διασχίσετε τα Ελληνικά Σύνορα οδηγώντας όχημα της AACR.

9. Υπάρχει έξτρα χρέωση για επιπλέον οδηγό;

Όχι! Οι προσφορές μας περιλαμβάνουν επιπλέον οδηγούς αρκεί να κατέχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να είναι πάνω από 23 ετών.

10. Προσφέρετε κάποια επιπλέον παροχή όπως πλοηγό(GPS) ή παιδικό κάθισμα;

Πλοηγός (GPS), βρεφικό και παιδικό κάθισμα προσφέρονται  με ένα επιπλέον τελικό κόστος από 20,00 έως 30,00 € το καθένα (ανάλογα με την διάρκεια της ενοικίασης).

11. Μπορείτε να παραδώσετε / παραλάβετε ένα αυτοκίνητο από / σε άλλη περιοχή μακριά από το αεροδρόμιο;

Ναι, είμαστε σε θέση να παραδώσουμε και να παραλάβουμε το αυτοκίνητο από/σε άλλη περιοχή στην Αθήνα με ένα επιπλέον κόστος (ανάλογα με την περιοχή το κόστος κυμαίνεται μεταξύ των 30,00 με 40,00 €).

*Για ενοικιάσεις λιγότερο από 7 μέρες δεν είμαστε σε θέση να παραδώσουμε ή να παραλάβουμε κανένα αυτοκίνητο σε περιοχή εκτός του αεροδρομίου. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορούμε να κανονίσουμε χωρίς χρέωση στο αεροδρόμιο ή στο σταθμό του μετρό στο Κορωπί.

12. Πόσο νωρίς ή αργά μπορώ να παραλάβω ή να επιστρέψω το αυτοκίνητο;

Παράδοση ή παραλαβή μπορεί να κανονιστεί 24/7 χωρίς επιπλέον χρέωση.

13. Θα παραλάβω νωρίς το πρωί το αυτοκίνητο και θα το επιστρέψω το βράδυ. Θα με χρεώσετε μία επιπλέον μέρα;

Παρά το γεγονός ότι πολλές εταιρείες είναι πολύ αυστηρές σχετικά με την πολιτική χρέωσης της επιπλέον ημέρας, εμείς δεν θα σας χρεώσουμε επιπλέον ημέρα αν η διαφορά μεταξύ παράδοσης και παραλαβής είναι μέχρι 2 ώρες ή λιγότερο. Σε περίπτωση διαφοράς, μεταξύ παράδοσης και παραλαβής, μεγαλύτερης των 2 ωρών θα υπολογιστεί μία επιπλέον μέρα.

14. Είναι η AACR ικανή να εγγυηθεί ότι θα παραλάβω ακριβώς το αυτοκίνητο που ζήτησα;

Είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε για την περίοδο που επιθυμείτε, ένα αυτοκίνητο από την επιλεγμένη κατηγορία αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε συγκεκριμένο μοντέλο. Σε κάθε περίπτωση η προτίμηση σας θα σημειωθεί και θα τεθεί ως προτεραιότητα.

15. Πόσο είναι κατά προσέγγιση η ηλικία των αυτοκινήτων που παρέχετε;

Η AACR  δεν ακολουθεί την νέα οδηγία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) η οποία αποφάσισε να αυξήσει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ηλικίας των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στα 14 έτη και ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυσκολίες στην Ελλάδα, η εταιρεία μας δεν θα σταματήσει να στοχεύει σε έναν ανανεωμένο στόλο με μέσο όρο ηλικίας των  18 μηνών με μέγιστο τα 5 έτη και χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα των υπηρεσιών μας.

16. Υπάρχει κάποια εγγύηση που απαιτεί η AACR για την κράτηση του αυτοκινήτου;

Μία μικρή προκαταβολή απαιτείται προκειμένου να οριστικοποιηθεί η κράτηση (ξεκινώντας απο 50.00 Ευρώ και συνήθως 10-15% από το συνολικό συμφωνημένο ποσό ενοικίασης. Το ακριβές ποσό θα προταθεί μέσω της προσφοράς μας). Η προκαταβολή μπορεί να καταβληθεί μέσω του ασφαλούς online συστήματος πληρωμών εδώ: www.AACR.gr/pay  (Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι θα προχωρήσετε μέσω του Internet Explorer και έχετε ενεργοποιήσει τα cookies). Επίσης μπορείτε να στείλετε και τα στοιχεία μίας πιστωτικής κάρτας μέσω email.

17. Το ταξίδι μου ακυρώθηκε, θα πρέπει να πληρώσω κάποια ποινή για την ακύρωση;

Σε ένα ατυχές συμβάν κατά το οποίο θα ακυρωθεί το ταξίδι σας, δεν θα χρεωθείτε κάποια ποινή για την ακύρωση. Προσωρινά και εξαιτίας του Covid 19 το ποσό της προκαταβολής επιστρέφεται πλήρως σε περίπτωση που η ακύρωση θα είναι 07 έως 15 μέρες (ανάλογα την κατηγορία οχήματος) πριν την προγραμματισμένη άφιξη. Η προκαταβολή δεν θα επιστραφεί σε περίπτωση που ο πελάτης δεν φέρει τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αναφέρονται στους όρους ενοικίασης και τις συχνές ερωτήσεις.Παρακαλούμε σημειώστε ότι μπορούμε να εγγυηθούμε διαθεσιμότητα μόνο για τις ημερομηνίες που έχουν συμφωνηθεί.Για τυχόν αλλαγές που οφείλονται σε ακυρώσεις η καθυστερήσεις πτήσεων/δρομολογίων, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε διαθεσιμότητα πέραν της συμφωνηθείσας ημερομηνίας επιστροφής.Η χρέωση του μισθώματος θα ξεκινά την ημερομηνία που έχει συμφωνηθεί και σε περίπτωση ακύρωσης η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

18. Τι θα γίνει αν αποφασίσω να επεκτείνω / μειώσω την περίοδο ενοικίασης ενώ έχω το αυτοκίνητο ή λίγες μέρες πριν το παραλάβω;

Μπορείτε να μειώσετε ή να επεκτείνετε την διάρκεια της ενοικίασης του αυτοκινήτου αλλά παρακαλώ υπολογίστε ότι η τιμή μεταβάλλεται ανάλογα με τις μέρες της ενοικίασης. Θα εκτιμούσαμε αν μας ενημερώνατε πριν την άφιξη σας για τυχόν αλλαγή. Παρακαλώ σημειώστε ότι την υψηλή περίοδο του καλοκαιριού δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε ότι το αίτημά σας θα ικανοποιηθεί.

19. Μπορώ να πληρώσω με την πιστωτική/χρεωστική μου κάρτα για την ενοικίαση του αυτοκινήτου;

Η πληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυσνη.

20. Υπάρχει κάποιο ποσό το οποίο μπλοκάρεται / παγώνει στην πιστωτική/χρεωστική μου κάρτα;

Κατά την άφιξη σας θα προχωρήσουμε σε μία προέγκριση από την πιστωτική / χρεωστική σας κάρτα. Το ποσό αντιστοιχεί στο συμφωνημένο ποσό απαλλαγής και το αίτημα για αποδέσμευση του πόσου θα αποσταλεί την ημέρα που το αυτοκίνητο θα επιστρέψει χωρίς να έχει προκληθεί κάποια νέα ζημία. Credit Card (Visa, Mastercard, American Express, Dinners) το ποσό θα αποδεσμεύει 10 με 15 μέρες από την ημέρα που θα επιστρέψετε το αυτοκίνητο. Debit Card (Visa, Mastercard, Maestro) το ποσό θα αποδεσμεύει 60 με 90 μέρες από την ημέρα που θα επιστρέψετε το αυτοκίνητο. Η AACR δεν έχει τη δυνατότητα να επισπεύσει αυτή τη διαδικασία. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί εξαρτάται από την εκδοτήρια τράπεζα της κάρτας. Ακόμα και για ενοικίαση με αγορασμένη την F.D.W. ασφάλεια, η διαδικασία παραμένει ίδια για λόγους ασφαλείας.

21. Όταν θα φτάσω στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, πώς θα παραλάβω το αυτοκίνητο;

Θα παρακολουθούμε την πτήση σας και ένα μέλος της ομάδας μας θα σας περιμένει στην αίθουσα των αφίξεων κρατώντας μία πινακίδα με το όνομά σας.

Μετά την παραλαβή των αποσκευών σας και την έξοδο από το Μεταναστευτικό τμήμα για τον έλεγχο του διαβατηρίου σας (δεν απαιτείται από χώρες εντός Σένγκεν), θα βγείτε σε μία από τις δύο εξόδους, από την Έξοδο Α (Εκτός Σένγκεν) ή από την Έξοδο Β (Εντός Σένγκεν) μέσα στην αίθουσα των αφίξεων και θα συναντηθείτε με τον εκπρόσωπό μας.

Το αυτοκίνητο θα είναι παρκαρισμένο ακριβώς απ’ έξω και για το συμβόλαιο δεν θα χρειαστεί πάνω από 5 λεπτά (θα σας συμβουλεύαμε να έχετε έτοιμα το δίπλωμα οδήγησης και το διαβατήριο ή ταυτότητα του οδηγού). Στη συνέχεια, θα είσαστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην Ελλάδα!

22. Ποια είναι η πολιτική για έκτος δρόμου οδήγηση;

Για τα αυτοκίνητα της AACR απαγορεύεται αυστηρά η εκτός δρόμου οδήγηση.

23. Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος ή μηχανικής βλάβης στο αυτοκίνητο;

Σε περίπτωση ατυχήματος ή μηχανικής βλάβης του οχήματος, θα πρέπει αμέσως να επικοινωνήσετε μαζί μας. Στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου θα βρείτε ένα πλαστικό φάκελο με τα τηλέφωνα έκτατης ανάγκης και τα έγγραφα του αυτοκινήτου. Μόλις επικοινωνήσετε μαζί μας θα σας δώσουμε οδηγίες για το πώς θα προχωρήσουμε.

Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο δεν μπορεί να επισκευαστεί στον τόπο σας ή στην ευρύτερη περιοχή, μπορούμε να κανονίσουμε αντικατάσταση μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Παρακαλώ σημειώστε: σε περίπτωση έκθεσης ατυχήματος, η δήλωση καταγραφής συμβάντων από την αστυνομία και φωτογραφίες, απαιτούνται για κάθε ασφαλιστική διεκδίκηση.

24. Στο τέλος του ταξιδιού μου ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για την επιστροφή του ενοικιασμένου αυτοκινήτου;

Ένα μέλος της ομάδας μας θα σας περιμένει ξανά στο αεροδρόμιο στο επίπεδο των αναχωρήσεων. Οι ακριβής λεπτομέρειες (ακριβή ημερομηνία, ώρα και πόρτα αναχώρησης) θα συζητηθούν κατά την διάρκεια της παράδοσης του αυτοκινήτου με τον εκπρόσωπό μας. Σε περίπτωση πρόωρης επιστροφής ή μη αναμενόμενης καθυστέρησης, θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε νωρίτερα.

25. Θα πρέπει να επιστρέψω το αυτοκίνητο πλυμένο;

Όχι! Δεν χρειάζεται να πλύνετε το αυτοκίνητο. Το κόστος για το πλύσιμο του αυτοκινήτου ήδη περιλαμβάνεται στις τιμές μας. Μόνο σε ακραίες περιπτώσεις όπου το εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν αντιμετωπίζεται σωστά (πχ καφές, λάσπη, άμμος… κτλ…)

26. Τι συμβαίνει σε περίπτωση που μου αφαιρέσουν τις πινακίδες λόγω παράνομης στάθμευσης, παρκαρίσματος, κτλπ;

Σε περίπτωση που αφαιρεθούν οι πινακίδες από το όχημα εξαιτίας παράνομης στάθμευσης, παρκαρίσματος ή οποιασδήποτε ενέργειας κατά του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τις ημέρες κατά τις οποίες το όχημα θα παραμείνει σε αδράνεια.